Уейн Дайър (Wayne W. Dyer) е международно признат американски автор и мотивационен оратор в областта на самостоятелното развитие и духовното израстване. През четирите десетилетия на кариерата си той написа повече от 40 книги, включително 21 бестселъра на New York Times. Той създава много аудио и видео програми и е желан и търсен гост в хиляди телевизионни и радио предавания.

Той прекарва ранните си детски години до 10 годишна възраст в сиропиталище в Източен Детройт, след като баща му напуска семейството. Дайър е получил докторска степен по образователни консултации от Университета на Уейн и е бил доцент в университета “Сейнт Джон” в Ню Йорк. Чрез ранната си работа в преподаването и клиничната психология на ниво колеж, той открива, че има силна необходимост от принципите на само-откриване и личностно израстване и се стреми да представи тези идеи пред по-широка аудитория. След като литературен агент го убеждава да опише и публикува своите теории, се появява първата му книга за широки читатели “Вашите слаби места” (Your Erroneous Zones). Тя е публикувана през 1976 г. и става международен бестселър с над 35 милиона копия и стартира кариерата му като автор и лектор.

Той е Д-р Уейн Дайър и ето неговите 10 Топ правила за успех:

#1 Не можеш да дадеш това, което не нямаш.

За да обичаш другите, първо трябва да обичаш себе си. Тази философия се прилага за всички неща в живота. Ако първо не се погрижиш за себе си, буквално не си подготвен да се погрижиш и осигуриш другите. А да даваш на другите, решаването на проблеми и това да бъдеш със силен характер са крайъгълните камъни на успешния живот.

#2 Не се идентифицирай с това, което постигаш.

Ти не си своите постижения. Ти си много повече от това. Не можеш да основаваш идеята си за успех на това, което си направил или какво си спечелил. Истинският успех идва от това кой си ти, начина, по който обичаш и какво даваш.

#3 Каквото мислиш, това ще бъдеш ти.

Това, за което си мислиш, това привличаш. Когато прегърнеш тази идея и станеш осъзнат за ума си, съзнанието си, ти си в състояние да избереш кои мисли ти служат и да отхвърлиш останалите. Този умствен трик е от най-голямо значение, когато работиш за създаване на успешен живот.

#4 Нека умът ти бъде отворен за всичко и непривързан към нищо

Бъди гъвкав в идеите си. Никой не знае всичко. След като възприемеш дадено вярване, можеш да станеш твърд и следователно да ограничиш своя житейски опит и преживявания. Бъди отворен. Не търси причини да бъдеш обиден. Успешните хора винаги избират да виждат гледните точки на другите хора, без осъждане или критика.

#5 Промени начина, по който гледаш на нещата.

Твоята перспектива и преценка идва отвътре. Искаш ли да избереш да виждаш света като враждебно място? Или искаш да видиш свят, пълен с възможности и любов? Имаш избор. Изборът, който прави, ще ти помогне да определиш своя успех в живота.

#6 Никой не обича да му се казва какво да прави.

Не бъди самодоволен. Ти не знаеш всичко. Ако искаш да бъдеш човек, който въздейства в света и действително да имаш въздействие, хората трябва да искат да слушат какво имаш да кажеш. Това е начина да водиш, а не като проповядваш.

#7 Няма оправдани негодувания.

Няма причина да се държиш за миналото. Гневът, негодуванието, омразата нямат място в съзнанието на успешните хора. Тези емоции са токсични и не ти служат. Пусни ги.

#8 Спри да си намираш извинения.

Ако вярваме, че нещата, които са се случили в миналото, имат контрол върху нашето бъдеще, предопределено ни е да се провалим. Ти не си своите минали обстоятелства. Ти си това, което избираш да бъдеш.

#9 Мини по друга улица.

Определението за безумие повтаря едно и също нещо отново и отново и очаква различен резултат. Ако нещо в живота ти не работи, направи друг избор!

#10 Не умирай с музиката си все още в себе си.

Не се страхувай да маршируваш по ритъма на собствения си барабан. Всички ние имаме уникална причина, цел, предназначение да бъдем. Бъди смел, нека светът те види. Най-големият успех, който можеш да изпиташ в живота си, идва от това да следваш сърцето си и да живееш в най-високите си ценности.


Ако четеш тази статия и намираш ценност в нея, може би сега е твоя момент да продължиш по пътя на самопознанието, за да откриеш своето предназначение. За да провериш дали Career Consult е решението на твоите търсения, заповядай на безплатна 30-минутна консултация с мен като попълниш формата за контакти или се обадиш на 0894761117.