Аз бях една от отличничките на класа. Завърших с отличие елитна езикова гимназия. Можех да вляза във всеки университет. И тук заваляха въпросите:

И все пак кой е МОЯ университет?

Сега накъде?

В какво съм най-добра – кои са моите най-силни страни и дарби по рождение?

За какво съм родена?

Коя посока да поема?

Ами ако сгреша?

Ако се проваля в избора си?

Сега знам, че „провал“ не съществува. Има само опит и уроци по пътя ми.
Но тогава, далече назад във времето усилено търсех отговори на тези въпроси.
Не намерих кой да ми помогне да ги получа и избрах нещо. Влязох лесно, завърших лесно.

И отново …

Сега накъде?

И … започнах някаква работа – не по специалността ми. Нямаше кой да ме обучава – учих се в движение сама.

Бях успешна и като се обърнах назад се запитах:

  • Успях и какво от това? – не усещах радост и удовлетворение.
    Мислех си, че проблемът може да е във фирмата и смених фирмата – нова различна работа – не по специалността ми. Отново се учих сама в движение и отново бях успешна и отново се обърнах назад и се запитах:
  • Успях и какво от това? – и пак не усещах радост и удовлетворение.
    Продължавах да търся. Продължавах да питам. Знаех, че със сигурност има нещо, за което съм създадена, има нещо, в което имам даденостите да бъда най-добра, нещо с което да бъда удовлетворена и щастлива. И после дойде следващия опит и така това ми отне „само“ 20-ина години.

През това време бях част от създаването на прекрасно семейство, 2 чудесни дъщери, уютен дом, верни приятели. Бях щастлива в личния си живот и все така неудовлетворена в професионалния.
Е, „Който търси – намира“ е казал някой някъде.

Дойде денят, в който прекрасната ми голяма дъщеря завърши с отличие елитна езикова гимназия. И тя се питаше от известно време кое е нейното нещо, а мен ме питаше – Мамо, а сега накъде?
Разбираемо, аз бях почти ужасена от този въпрос и в същото време бях твърдо решена да направя каквото е нужно, за да й помогна да получи своите отговори „СЕГА“, а не след 20 години. Разбира се – полутахме се, пообиколихме различни програми за професионално ориентиране и след всяка консултация тя излизаше и вдигаше безпомощно рамене.

Някой обаче ми беше казал, че чистото и ясно намерение винаги дава резултати.

И моят резултат дойде под формата на позитивна дама и консултация за професионално ориентиране с помощта на психометричен тест (тест, който измерва и дава точен и конкретен резултат). Моята дъщеря получи точно на време своите отговори за посоката, в която да продължи живота си и много допълнителни бонуси във вид на информация, която й помогна да разбере себе си, да научи за своите силни страни и дарби по рождение и къде и как може да ги използва, за да бъде ефективна, успешна, удовлетворена и щастлива. И да, това й даде спокойствие и увереност да направи смело избора си на университет и специалност.

И най-после – дори вече в моята цветуща средна възраст, аз с нетърпение се втурнах да получа и моите си отговори, които така дълго бях търсила. Аз вярвам, че винаги е точното време да направя крачка към себе си и да направя инвестиция в себе си. Трудно ми е да опиша възторга и облекчението, които изпитах в онзи момент. Чувствах се вдъхновена от всичко, което научих за себе си, изпитвах радост от новото знание за себе си, което получих благодарение на този психометричен тест и консултация. Научих кои са моите силни страни и заложби и открих най-после заниманието, което ме вдъхновява и ме кара да ставам рано сутрин и ме държи будна до късно вечер без това да ми тежи, а напротив. Намерих това, от което изпитвам радост и удовлетворение, че съм полезна и помагам на хората. Е, отне ми „само“ 20-ина години и все пак опита ми през тези години ме доведе до тук.
Ако в моята история ти виждаш част от твоята история, ако в моите въпроси виждаш своите, вероятно е дошъл момента, в който да получиш и ти своите отговори.
… Или имаш дете, което е на кръстопът и все още не знае в коя посока да поеме.
За да провериш дали Career Consult е решението на твоите търсения, заповядай на безплатна 30-минутна консултация с мен като попълниш формата за контакти или се обади на 0894761117